Dostlar İle Elele

Dostlar İle Elele
0 27 Eylül 2017

Son zamanlarda ne kadar da çok duyar olduk değil mi 💯‼️
⭕️ bağırsak florası
⭕️ mikrobiyata
⭕️ faydalı bakteriler
Evet artık son zamanlarda gerçekten de çok büyük önem teşkil etmeye başladı.
🔎Yıllar önce Hipokrat’ın dediği gibi ” tüm hastalıklar bağırsaklarda başlar” günümüzde de geçerliliğini katlayarak korumakta
Pek çok neden sıralayabilirim bağırsak sağlığımızı bozan ve yararlı mikroorganizmaların vücudumuzu terk etmesine neden olan :
📎 gereksiz yere antibiyotik kullanmak
📎 tren olan beslenme alışkanlıkları edinmek
📎 şeker ve şekerli gıdaları hayatımızdan çıkaramamak
📎pek çok gıdanın genetiğine müdahale edilmesi ve bizlerinde bu gıdaları tüketmemiz
📎 hızlı yaşama ayak uydurmak için fast food gıdaların müdavimi olmak
.
.
Düzenli olarak çalışan bir mide – bağırsak sistemini artık mumla arar olduk. Pek çok danışanımın ortak sorunu ; kabızlık, gaz,şişkinlik….
Sindirim Sistemimiz de bulunan yararlı bakteriler dediğimiz probiyotikler için gerekli olan ve onların bağırsaklarımızda sağlıklı bir şekilde üremesine neden olan besinleri ulaştıramaz olduk onlara. Temiz Beslenme artık neredeyse hayal olduğuna göre, bu durumu kabullenip yaşayıp mı gitmeliyiz 🖐🏻yoksa bu duruma “DUR” mu demeliyiz
.
.
Hep farkındalıkdan bahseder olduğumuza göre ; ne yapıyoruz öncelikle yararlı bakterileri dışarıdan almakla işe başlıyoruz.
Ev yapımı yoğurt, kefir, turşu, kemik suları en güzel probiyotik kaynaklarıdır.
Dışarıdan alacağımız probiyotik tabletler ile biraz daha desteği arttırarak da güzel sonuçlara ulaşabiliriz.
Ben genellikle sabahları probiyotik tablet almayı ve akşamlarıda 1 bardak “KEFİR” içmeyi tercih ediyorum.
KEFİR NASIL YAPILIR şeklinde sorular geleceğini bildiğim için hemen size tarifini de vermek istiyorum.
Ben kefir mayasını bir danışanımdan aldım. Pastörize olan günlük süt ile günlük yapmayı tercih ediyorum.
24 saatte fermente olduğu için bir su bardağı kadar süte maya ilave ediyorum ve karanlık bir ortamda bekletiyorum. Süzüyorum ve hemen bir başka bardağa mayalandırarak kaldırıp; hazır olan “KEFİR” imide afiyetle içiyorum. image

FacebookTwitterGoogle+WhatsApp