EVDE KITIR EKMEK

EVDE KITIR EKMEK
0 10 Ağustos 2015

Siz hiç evde kendi kıtır ekmeğinizi yada wasa’nızı yapmaya çalıştınız mı. Valla ben denedim çok da güzel oldular. Buradan size tarifini vermek istiyorum.

 120 gr – bir su bardagi cavdar unu (tam bugday unuda olur)
 120 gr.  – bir su bardagi yulaf ezmesi 
 100 gr. cekirdek ici 
  50 gr. keten tohumu -1/2 su bardagi
  50 gr. Susam – 1/2 su bardagi
  Istenildigi kadar cörek otu 
  1/2 tatli kasigi tuz
  2 yemek kasigi zeytinyagi
 500 ml. Su
  1 tatli kasigi zerdecal 

 
Bütün malzemeyi kasikla karistirdim.Ilk basta cok sulu oldu açıkcası biraz korktumda ancak  bes dk.bekleyince koyulaştı içim rahatladıPisirme kagidi serili tepsiye döküp ,kasikla ,spatula ile yaydim.Bu ölcü iki tepsilik.Ben birinci tepsiyi dilimledim istediğim ölçüde,diğer tepsiyi dilimlemedim.Veee kesinlikle dilimleyin sonra asla kesemiyorsunuz. Sonra 170 derece önceden isilmis firinin icinde 15dk. kadar pisirip, tepsiyi cikarin.Kontrol ederek cikartin,kitirligi belli oluyor. Tel izgara üzerinde sogutun.Kapakli bir saklama kabinda saklayin.  Tadi nefis, kitir,saglikli,diyet ekmeginiz kahvaltiya hazir. İsteeseniz bütün hamuru tek tepsiye de dökerek biraz daha kalın bir ekmek elde edebilirsiniz.
Afiyetle , sağlıkla,mutlulukla 

FacebookTwitterGoogle+WhatsApp
Posted in Blog