kestane kebap yemesi sevap

kestane kebap yemesi sevap
0 17 Kasım 2015

Kışları en çok özlem duyduğum şey sobanın üzerinde pişen kestane. Artık günümüzde soba pek kalmadı gibi artık dökme tavalarımız var üzerinde kestanelerimizi pişirdiğimiz. Havaların soğumasıyla aklıma gelen kestane hakkında sizinle biraz bilgi paylaşmak istedim. Kokusunu burnumda hissederek…..

4 adet kestane 1 dilim ekmeğe eş değer. Evet kabul biraz kalorisi yüksek ama çok faydalıııııı. Bunu nasıl da gözardı edebilirim ki. Hem ne demişler kestane kebap, yemesi sevap….

Kabuklarını atmayarak suda haşladığımızda ilaç görevi görüp; ateş düşürüyor. Kestanenin kendisi ise kasları kuvvetlendiriyor,  kan dolaşımını düzenliyor. Bedenimizin ve zihnimizin yorgunluğunu alıyor.

C vitamini deposu olan kestane limonun 100 gramı kadar C vitamini içeriyor.

Varis ve basur şikayetlerini azaltıyor.

Ben kestaneyi en çok potasyum düşüklüğü yakınanlara öneriyorum. Çünkü 100 gramında 500 mg potasyum bulunuyor.

Kalp ve kas sistemini uyararak vücudumuzun su dengesini düzenliyor. Kan dolaşımını hızlandırıyor. Karaciğer ve mideye iyi geliyor.

Balla karıştırılmış kestane püresi özellikle iştahsız çocuklarımız için biçilmiş kaftan.

İshali kesmeye yardımcı oluyor.

Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı olan kestanenin yaşamı uzattığı da söyleniyor.

Tabi yüksek tansiyon ve şeker hastalarının, ayrıca kilo vermek isteyenlerin porsiyon kontrolüne mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Hadi o zaman mevsimini kaçırmadan kestane yemeye………kestane

FacebookTwitterGoogle+WhatsApp